2019-09-03

Obowiązek informacyjny RODO

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY 
 
Na podstawie art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informujemy iż:
 
Administratorem Danych Osobowych jest:  „TESKO” Tatrzańska Komunalna Grupa Kapitałowa Sp. z o.o. z siedzibą: ul. Szymony 17 a, 34-500 Zakopane  tel. 18 20 15 215  lub 18 20 25 620, fax. 18 20 25 621 , tesko@tesko.pl
 
Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych, z którym można się skontaktować na adres e-mail: iod.tesko@.grupaformat.pl
 
Celem zbierania danych osobowych dopełnienie obowiązków określonych w przepisach prawa i wynikających z postanowień ustawy z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach oraz niezbędnych dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez administratora danych. W przypadku realizacji zadań ustawowych obowiązek podania danych wynika z określonych przepisów prawa, w pozostałych przypadkach udostępnienie danych osobowych ma charakter dobrowolny, w związku z wykonywaniem określonej umowy dotyczącej realizacji usług świadczonych przez „TESKO” Tatrzańska Komunalna Grupa Kapitałowa Sp. z o.o. W drugim przypadku konsekwencją niepodania danych jest brak możliwości świadczenia usługi.
 
Dane ze zbiorów nie będą udostępniane innym podmiotom niż upoważnione na podstawie przepisów prawa oraz nie będą podlegały zautomatyzowanemu systemowi podejmowania decyzji i profilowaniu. Dane będą przechowywane zgodnie z czasem zgodnym z przepisami prawa lub do odwołania zgody.
 
 
Każdy ma prawo:
    1. dostępu do swoich danych oraz możliwość ich sprostowania,
    2. usunięcia lub ograniczenia przetwarzania swoich danych,
    3. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
    4. przenoszenia danych,
    5. cofnięcia wyrażonej zgody na przetwarzanie danych,
    6. wniesienia skargi do organu nadzorczego.
 

Przeczytaj, jak przetwarzamy Twoje dane

Tożsamość administratora

Administratorem danych jest Minister Cyfryzacji, mający siedzibę w Warszawie (00-060) przy ul. Królewskiej 27.

Dane kontaktowe administratora

Z administratorem można się skontaktować poprzez adres email mc@mc.gov.pl, formularz kontaktowy pod adresem https://www.gov.pl/cyfryzacja/kontakt, lub pisemnie na adres siedziby administratora.

Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych

Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani / Pan skontaktować poprzez email iod@mc.gov.pl. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu realizacji obowiązku prawnego o którym mowa w art. 9 ust. 4 pkt 3) oraz art. 9 ust. 4 a ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.

Odbiorcy danych lub kategorie odbiorców danych

Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie administratora tj. Centralnemu Ośrodkowi Informatyki.

Okres przechowywania danych

Dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do utrzymania Scentralizowanego Systemu Dostępu do Informacji Publicznej.

Prawa podmiotów danych

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, o którym mowa powyżej.

Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

Przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.
Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)
Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa
Telefon: 22 860 70 86

Informacja o dobrowolności lub obowiązku podania danych

Podanie przez Panią/Pana danych osobowych niezbędne, do stworzenia stron Biuletynu Informacji Publicznej, o których mowa w ust. 2, oraz przetwarzania informacji publicznych, w tym ich przeszukiwania według kryteriów przedmiotowych i podmiotowych.




Zapoznałem się